Policisté a hasiči hledají tři lidi ve člunu, kteří se ztratili na řece Moravě u Hodonína

2. květen 2013

Desítky hasičů a policistů pročesávají úsek řeky Moravy mezi Strážnicí a Rohatcem. Hledají dva muže a dítě, kteří se včera ztratili při večerní plavbě ve člunu.

„Na řece Moravě máme nasazené tři čluny, ve spolupráci s hasiči propátráváme jak hladinu řeky, tak i okolní břehy,“ řekl mluvčí hodonínské policie Petr Zámečník.

Kromě toho se prověřuje i možnost, že pohřešovaní jsou někde u známých nebo na improvizovaném tábořišti.

Žádné pádné důkazy, že by dva muži a chlapec zmizeli pod hladinou Moravy, nejsou. Policisté sice našli člun a záchrannou vestu, ale nebylo potvrzeno, že patří pohřešovaným.

Trojice měla v plánu sjet klidný úsek řeky Moravy mezi Strážnicí a zhruba 10 kilometrů vzdáleným Rohatcem. Když tam nedorazila, příbuzní se obrátili na policii.

Pátrání začalo už včera, trvalo od 19 hodin až do první hodiny ranní. Loď, ani žádné osobní věci se nepodařilo najít. Ráno se proto dobrovolní i profesionální hasiči a policisté k hledání vrátili.

Práci jim komplikuje počasí. V okolí Strážnice totiž už několik hodin vytrvale prší. Podle předpovědi se na Moravě od odpoledne čekají silné bouřky. Napršet může až 50 milimetrů vody, která zřejmě zvedne hladiny řek. Je vyhlášena výstraha na povodňové nebezpečí.

Vodohospodáři však zatím kvůli pátrání hladinu uměle snižují.



Hasiči a policisté prohledávají úsek Moravy mezi Strážnicí a Rohatcem. - Zvětšit mapu
autoři: leš , jze , Michal Záboj , ber , Vojtěch Kouřímský
Spustit audio