Policie po včerejší razii na radnici městské části Brno-střed dnes obvinila devět lidí

Kriminalisté v souvislosti se čtvrteční razií na radnici městské části Brno-střed obvinili devět lidí. Policie je podezřívá z účastni na organizované zločinecké skupině, zjednání výhody při zadávání veřejných zakázek a úplatkářství.

Informaci potvrdil mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu Jaroslav Ibehej. Budova radnice v Dominikánské ulici zůstane i dnes uzavřena.

O co konkrétně se policie při razii na radnici zajímala, není bohužel známo. Mluvčí Národní centrály proti organizovanému zločinu Jaroslav Ibehej pouze uvedl, že kriminalisté zajišťovali důkazy kvůli podezření z nezákonného ovlivňování veřejných zakázek zadávaných Úřadem městské části Brno-střed.

Čtěte takéRazie na radnici Brno-střed. Policie už obvinila devět lidí, státní zástupce začne rozhodovat o vazbě

Obviněno bylo devět lidí, zatím neznáme jejich jména. O podání návrhu na jejich vzetí do vazby by státní zástupce měl rozhodnout ještě dnes. Šetření v budově na Dominikánské ulici by mělo pokračovat i dnes, zůstane proto uzavřena. Ostatní pracoviště úřadu budou v provozu (Husova, Měnínská, Starobrněnská a Malinovského náměstí). Podle tajemníka městské části Petra Štiky by omezení nemělo být velké, v pátek podle něj chodí prý málo lidí.

Kriminalisté včera zasahovali na více místech po celém Česku, byli i na Úřadu pro ochranu hospodářské soutěže. Včerejší razie se však měly týkat dvou oddělených případů a nesouvisí spolu. Detektivové v sídle úřadu na třídě kapitána Jaroše v Brně zajistili důkazy související s rozhodováním uvedeného úřadu v oblasti zadávání veřejných zakázek. Nikoho neobvinili. Přišli také do pražského sídla firmy Kapsch, která provozuje mýtný systém v Česku, do bytu ředitele Kapsch a také například k místopředsedovi hnutí ANO Jaroslavu Faltýnkovi.

autor: Štěpánka Kadlečková
Spustit audio