Pohádkový princ Pavel Trávníček: Tři oříšky pro Popelku jsou v Německu populární stejně jako v Česku

23. červenec 2019

Pavel Trávníček je známý herec, režisér, moderátor i dabér. Díky pohádce Tři oříšky pro Popelku je označován za celoživotního playboye a populární je u nás i v Německu. V repertoáru Divadla Pavla Trávníčka hraje několik rolí, ale především představení režíruje. Na některých se podílel také autorsky. Má k tomu i patřičné divadelní vzdělání, ale Xaverovi vysvětlil, proč titul nepoužívá.

Pavel Trávníček může před svým jménem uvádět titul Mgr., ale ve skutečnosti ho nikde nepoužívá: „Já titul nepoužívám, ani na něm nelpím, vždyť přece většina absolventů divadelní fakulty jsou magistři,“ směje se herec.

V Divadle Pavla Trávníčka, které založil, v některých představeních hraje a také je režíruje. Jezdí se svým souborem po vlastech českých a dělá mu to velkou radost. Herectví stále bere jako svoji vytouženou profesi: „Když vyjdu na jeviště, je mi tam bezvadně, nic mě netrápí.“

Díky svým zkušenostem by si troufnul natočit i film, ale musel by mít dobrého kameramana. „Film je trochu jiná disciplína, znám ji dost dobře, přece jenom jsem už leccos natočil. Ono vám z toho nakonec vyjde, že pro film je nejdůležitější výběr kameramana. Ten je poslední a jediný člověk, který opravdu vidí, jak bude finální obraz vypadat. S dobrým kameramanem bych si na film troufnul,“ uvažuje Trávníček.

„Poznám ji podle střevíčku. Ta, které padne, bude moje žena“

Do povědomí diváků se Pavel Trávníček zapsal zejména rolí okouzlujícího prince v pohádce Tři oříšky pro Popelku, která mu přinesla velkou slávu nejenom v Čechách, ale i v Německu. Obrovský úspěch tam má i současná divadelní verze pohádky: „Je to zvláštní, ale je tomu tak. Mám tam i svého producenta. V Německu jsem stejně slavný jako doma a za všechno mohou pohádky. A to nejenom Tři oříšky pro Popelku, ale i Třetí princ, nebo ty, které jsem točil tam. Němci jsou totiž takoví, že když mají hvězdu, tak ji mají strašně rádi, hýčkají si ji. Na současnou divadelní verzi Popelky chodí do hal najednou i 10 000 diváků.“

Pohádkový princ a celoživotní playboy to prý s ženami moc neumí

Kromě role krásného mladého prince má řada žen Pavla Trávníčka spojeného také s hlasy Alaina Delona, Johna Travolty nebo Mela Gibsona, které daboval. Tím vším prý získal statut celoživotního playboye, ale on sám se za něj nepovažuje: „Opravdový playboy by měl být urostlý, ztepilý a bohatý, aby mohl děvčatům platit. Měl by být tím vším dokonale vybaven. Já sám to bohužel se ženami vůbec neumím. Asi bych to měl v sobě konečně zlomit, je nejvyšší čas. V minulosti jsem se totiž hlavně zaobíral jen sám sebou,“ říká Trávníček.

Co čeká Pavla Trávníčka v nejbližší době a jaké představení bude režírovat v divadle v Ústí nad Labem? Poslechněte si záznam pořadu.

Spustit audio