Po energiích nebo teplu bude ve Zlínském kraji v příštím roce zdražovat i voda

2. prosinec 2021 14:54

Vodárenské společnosti ve Zlínském kraji plánují od příštího roku mírné zdražení svých služeb. Zvýší se ceny vodného i stočného.

Čtěte také

Ceny vodného a stočného by se ve Zlínském kraji měly v příštím roce zvýšit o zhruba čtyři až šest procent. Například v okrese Vsetín to bude podle předsedy představenstva společnosti Vodovody a kanalizace Vsetín Roberta Stržínka z hnutí ANO nárůst o necelé čtyři koruny za metr krychlový vody.

Podobná situace je i na Zlínsku. Tam se cena za kubík vody od ledna zvýší o téměř čtyři koruny. Podle mluvčí společnosti Moravská vodárenská Markéty Bártové je průměrná spotřeba vody asi dva a půl kubíku na osobu za měsíc. Při zvýšení ceny o čtyři koruny za metr krychlový tak člověk měsíčně zaplatí o deset korun více. Náklady navíc pro čtyřčlennou rodinu budou tedy 40 korun za měsíc.

Podle ředitele Vodovodů a kanalizací Kroměříž Ladislava Lejsala by se měla cena vodného a stočného zvýšit o necelých šest procent. Lidé tak za kubík vody od ledna zaplatí o téměř pět korun více.

Zvýšení cen potvrdily zatím pouze vodárenské společnosti ve třech okresech Zlínského kraje. Jestli se změní ceny vody i na Uherskohradišťsku, má vedení Slováckých vodáren a kanalizací projednávat 2. 12. 2021 a finální ceník pak chce zveřejnit v následujících týdnech.

Aktuální ceny vodného a stočného pro jednotlivé okresy najdete po rozkliknutí názvu okresního města zde: Zlín, Vsetín, Uherské Hradiště, Kroměříž.

Spustit audio

Související