Plzeň si z Vídně odvezla bod za bezbrankovou remízu. Jsme spokojeni, uvedl kouč Pivarník

30. září 2016

Tři roky nastupoval současný trenér Viktorie Plzeň Roman Pivarník v obraně vídeňského Rapidu. V devadesátých letech s ním získal rakouský titul a zahrál si i finále Pohárů vítězů pohárů, tedy předchůdce současné Evropské ligy. A právě kvůli ní se slovenský kouč opět vrátil na stadion ve vídeňském Prateru. Západočeši totiž v této soutěži vyzvali Austrii Vídeň a získali bod za remízu 0:0.

„Užíval jsem si to hodně, protože v květnu bylo dvacet let od chvíle, kdy jsme tady slavili titul. Stadion se nijak zvlášť nezměnil, trošku jiné jsou prostory, jako je třeba kabina. Venku je to ale stejné. Užíval jsem si to hodně, ale chtěl jsem, abychom podali ještě lepší výkon,“ mrzelo po remíze s Austrií Vídeň plzeňského trenéra Romana Pivarníka.

Na stadionu Ernsta Happla nehraje své ligové zápasy ani jeden tým z hlavního rakouského města. V evropských soutěžích ho naopak využívají jak Austria, tak Rapid, za který Pivarník hrával. V Prateru tak potkal hodně známých tváří.

Podle plzeňského útočníka Tomáše Poznara si i hráči Viktorie všimli, že jejich trenér utkání na důvěrně známém místě speciálně prožívá.

„Byl samý úsměv. Pak samozřejmě přepnul, okamžitě byl vážný. Připravoval nás na to, že tady nebude čekat nic jednoduchého. Myslím, že se sem těšil, protože tady zažil pěkné chvíle, takže uvidíme, jak bude spokojený s bodem.“

Čtěte také

Při zápase už Pivarník ani podle svých slov neměl čas na vzpomínky a plně se věnoval řízení svého týmu. Ten však nejenže nevstřelil branku, ale ani si nevypracoval vyložené brankové příležitosti. To Austria dokonce dvakrát skórovala, v obou případech však sudí odpískali ofsajd.

„Věděli jsme, že je atmosféra na tomhle stadionu výborná. S bodem jsme nakonec spokojeni,“ odpověděl Pivarník Poznarovi na otázku, jak vnímá druhý bod získaný do tabulky základní skupiny E Evropské ligy.

autoři: dan , jkn
Spustit audio