Pizza z listového těsta podle pekaře a cukráře Josefa Maršálka

Podcasty, rozhovory, příběhy Další podcasty, rozhovory a příběhy Pravá italská pizza Margherita
0:00
/
0:00

V pondělním Apetýtu zveme k dobrým kuchařským radám českého pekaře a cukráře a také porotce soutěže Peče celá země Josefa Maršálka. Dnes začneme radami na domácí listové těsto.  

Listové těsto neobsahuje žádný cukr, takže se z něj dá udělat i slaná dobrota. Pokud se díky dobrým radám Josefa Maršálka pustíte do domácího listového těsta, nebo zvolíte kupovanou variantu, která se ovšem chuťově nedá srovnávat, zkuste z něj udělat rychlou domácí pizzu. 

Postup:

  1. Na plát listového těsta naskládejte doslova to, co lednička dá – šunku, sýr, kukuřici, cibulku. Záleží na vaší chuti a fantazii.
  2. Předtím nezapomeňte těsto potřít rajčatovou omáčkou.
  3. Šup s tím do trouby a rychlý oběd nebo večeře je na stole a určitě ji ocení nejen děti.