Piráti-Rytíři 2:0. Jágr se radoval marně, do baráže vstoupili úspěšně chomutovští Piráti

30. březen 2019 07:10

Hokejisté Chomutova i přes problémy se salmonelózou vstoupili vítězně do baráže o extraligu. Kladno porazili v prvním zápase 2:0 díky gólům Sklenáře a Růžičky. Ruce nad hlavu zvedal i Jaromír Jágr, ale rozhodčí jeho zásah neuznal. Čisté konto proti hvězdám Jaromíru Jágrovi a Tomáši Plekancovi vychytal díky 40 zákrokům Justin Peters.

Severočeši po nepříjemné zkušenosti z minulého týdne v podobě střevních potíží nastoupili k úvodní bitvě o extraligu před vyprodaným hledištěm s výrazně silnější sestavou, než s jakou do neděle dohrávali skupinu o umístění na 11. až 14. místě.

Cikánek v kladenské brance se musel hned v úvodu ohánět při pokusech Koblasy a Růžičky. Vzápětí se domácí ubránili v oslabení. Po osmi minutách vychytal Cikánek Dudu, na druhé straně se o něco později vyznamenal Peters, když zlikvidoval Machačovo sólo.

V 25. minutě se do úniku dostal také centr první útočné formace domácích Růžička, a i když bylo Hořavovo hákování na hraně trestného střílení, zůstalo jen u dvouminutového trestu a nevyužité početní výhody. Po polovině základní hrací doby rozezvučel Kružík tyčku. Peters vychytal Redlicha, na druhé straně si Cikánek poradil s Vantuchovou tečí 

Peters nedovolil otevřít skóre ani Jágrovi a čekání na úvodní gól tak ukončil až v 48. minutě Sklenář povedenou tečí Dudova pokusu. V 54. minutě už Rytíři po závaru v brankovišti domácích, kde důrazně operovali Jágr s Plekancem, slavili vyrovnání, jenže Peters uchránil domácí od pohromy, což vzápětí sudím potvrdil i kolega u videa.

Uběhla jen necelá minuta a hosté inkasovali těžký zásah do sebevědomí, když jim ujel Růžička, zvýšil s trochou štěstí na 2:0 a spravil si tak chuť po stejné situaci ze začátku druhé třetiny, kdy byl faulován. V samém závěru to Kladenští zkusili ještě s hrou bez brankáře, ale neuspěli. 

  1. kolo baráže o hokejovou extraligu:

Piráti Chomutov - Rytíři Kladno 2:0 (0:0, 0:0, 2:0)

Branky a nahrávky: 48. J. Sklenář (Duda, Vantuch), 55. V. Růžička ml. (Duda). Rozhodčí: Hradil, Kubičík - Hlavatý, Tošenovjan. Vyloučení: 6:3, navíc Vampola (Kladno) 10 min. Bez využití. Diváci: 5250 (vyprodáno).

autoři: ČTK , iROZHLAS.cz
Spustit audio