Pikantní houbová polévka

Vyzkoušejte recept od naší redaktorky Zuzky Plíškové. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.

Připravte si:
400 g hub
3 lžíce kopru
2 lžíce mleté pálivé papriky
2 cibule
půl litru vývaru, nebo vody
půl kelímku zakysané smetany
citrónová šťáva
sůl, pepř
3 lžíce mouky
30 g másla
240 ml mléka

Postup:
1. Cibuli nadrobno nakrájíme a podusíme v troše vývaru. Po chvíli přidáme nakrájené houby, papriku, kopr a polovinu vývaru. Vaříme pod pokličkou asi dvacet minut.

2. Mezitím rozpustíme v rendlíku máslo, přimícháme mouku a připravíme jíšku. Za stálého míchání přilijeme mléko. Zahříváme na mírném plameni, dokud směs nezhoustne. Za stálého míchání přilijeme k polévce spolu se zbytkem vývaru.

3. Povaříme pod pokličkou ještě čtvrt hodiny. Po uvaření dochutíme solí, pepřem, smetanu a citrónovou šťávou.

autor: Zuzana Plíšková