Pikantní houbová polévka
Vyzkoušejte recept od naší redaktorky Zuzky Plíškové. Poslouchejte recepty Apetýtu každý všední den po 10. hodině.
Připravte si:
400 g hub
3 lžíce kopru
2 lžíce mleté pálivé papriky
2 cibule
půl litru vývaru, nebo vody
půl kelímku zakysané smetany
citrónová šťáva
sůl, pepř
3 lžíce mouky
30 g másla
240 ml mléka
Postup:
1. Cibuli nadrobno nakrájíme a podusíme v troše vývaru. Po chvíli přidáme nakrájené houby, papriku, kopr a polovinu vývaru. Vaříme pod pokličkou asi dvacet minut.
2. Mezitím rozpustíme v rendlíku máslo, přimícháme mouku a připravíme jíšku. Za stálého míchání přilijeme mléko. Zahříváme na mírném plameni, dokud směs nezhoustne. Za stálého míchání přilijeme k polévce spolu se zbytkem vývaru.
3. Povaříme pod pokličkou ještě čtvrt hodiny. Po uvaření dochutíme solí, pepřem, smetanu a citrónovou šťávou.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka