Pátek: Tajná láska

14. únor 2014

14. únor je dnem, kdy se slaví svátek svatého Valentýna. Z anglosaských zemí tento svátek přišel i k nám. Slaví se na počest kněze Valentýna, který tajně oddával mladé páry v dobách, kdy římský císař Claudius II. zakazoval svým vojákům, aby se ženili nebo zasnubovali. I když je dávno pryč doba, kdy by někdo zakazoval sňatky nebo zasnoubení, přeci jen pojem "tajná láska" zůstává pořád v platnosti a někdy nás všelijaké okolnosti nutí k tomu, abychom svoji lásku nepřiznali, tajili, kroky s ní spojené dělali skrytě a potají.

Měli jste tajnou lásku? Skrývali jste někdy svoji lásku k někomu? Bylo to z ostychu nebo obav? Byla ta dotyčná osoba pro vás nedostižná? Prožívali jste někdy s někým lásku, kterou jste museli skrývat? Někdo vám ji nepřál? Nebo byste přiznáním někomu ublížili? Co vás vedlo k tomu, abyste milovali tajně? A jak to s vaší tajnou láskou dopadlo?


autor: Jindra Moravcová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.