Páteční Noční linka: Mám svou sbírku!

22. leden 2021

Co sbíráte vy? Jakou sbírkou se můžete pochlubit? Co vás chytlo a čemu se už léta věnujete? Sbíráte toho víc? Je váš koníček finančně náročný, máte podporu v rodině? Změnil čas vaše sběratelské zájmy? Čeho si ceníte ze své sbírky nejvíc? 

Snad každý člověk něco sbírá, má nějakou sběratelkou vášeň. Někdo známky, fotografie s podpisy, někdo brouky, někdo dokonce veterány. I vás se bude Karel Sladký ptát na vaše sbírky ať už známek, pohlednic, fotografií, gramofonových desek, pivních tácků a dalších předmětů, které vás zajímají a baví.

Čtěte také

Proč jste si je vybrali? Jak jste se ke sběratelství dostali a jak dlouho u něj vydrželi? Máte následovníka, někoho, komu svou sbírku předáte?

Podle encyklopedie je sběratelství koníček, který spočívá v získávání určitého druhu předmětů (popřípadě i zážitků s nimi spojených) a jejich uchovávání ve sbírce. Sbírky by měly být pěkně roztříděné, zkatalogizované a atraktivně vystavené. Kvalitní sbírka se pak může stát základem pro vznik profesionálního muzea.

Sběratelství je vášeň a má nejrůznější podoby. Jakou sbírkou se můžete pochlubit vy nebo někdo z vašich blízkých? Co vám sběratelství dává, čím vás fascinuje? K tématu můžete Karlovi napsat přes tuto internetovou stránku nebo zatelefonujte přímo do studia po 23. hodině na číslo 731 800 900.

autoři: Karel Sladký , baj
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.