Pár centimetrů sněhu a silnice jsou nesjízdné. Nedá se dostat přes Starý Hrozenkov na Slovensko, cestu blokují kamiony

11. prosinec 2018 08:38

Ve Zlínském kraji sněžilo, některé silnice jsou nesjízdné. Na mnoha místech blokují provoz uvízlé kamiony nebo dopravní nehody

"Uzavřená je silnice I/57 v Horní Lidči ve směru na hraniční přechod se Slovenskem z důvodu havarovaného kamionu a v Bystřici pod Lopeníkem je uzavřená silnice I/50 ve směru na Starý Hrozenkov z důvodu uvízlých kamionů," uvedla policejní mluvčí Lenka Javorková.

Podle řidičů je silnice zablokované na hodiny, kamiony stojí už od Uherského Brodu.

Policisté řeší několik dopravních nehod v kraji.

"Kamiony stojí na namrzlé vozovce i v Záhorovicích ve směru na Bojkovice. Apelujeme na řidiče, aby byli maximálně opatrní a obezřetní," uvedla Javorková. Silničáři varují do dnešního dopoledne také před ledovkou mezi obcemi Zborovice a Zdounky na Kroměřížsku.

„V současné době je dopravní nehoda v Pašovicích, kde řidič dostal na namrzlé vozovce smyk, v Sehradicích, v Bohuslavicích nad Vláří a na dalších místech kraje, kamiony stojí na namrzlé vozovce i v Zahorovicích ve směru na Bojkovice. Další nehoda je hlášena ze Slavičína – Dvivnice, kde při nehodě osobního vozu byla zraněna jedna osoba,“ uvedla Lenka Javorková.

V kraji je dnes ráno zataženo, vane slabý vítr, teploty se pohybují od minus dvou do dvou stupňů Celsia. Přes den by v kraji mělo občas sněžit, večer by srážky měly slábnout, místy se může tvořit náledí. Teploty by odpoledne měly být od nula do čtyř stupňů Celsia.

autoři: rv , Tomáš Fránek
Spustit audio