Ostrov opraví městské nájemní byty, investuje do nich téměř pět milionů korun

Město Ostrov zrekonstruuje letos devět městských nájemních bytů, investuje do nich téměř pět milionů korun. S rekonstrukcí všech městských bytů začalo město před dvěma lety, opraveno jich dosud bylo zhruba 20 z 800, které město vlastní. O byty je ve městě velký zájem, nabídka aktuálně převyšuje poptávku.

„K rekonstrukci přistupujeme vždy u bytů starých kolem 50 let poté, co je nájemník uvolní. Rekonstruujeme podlahy, vstupní dveře, rozvody elektriky, sociální zařízení, štuky, kuchyně. Aby nový nájemník šel do opravdu zajímavého bytu. U zrekonstruovaných bytů chceme vždy tříměsíční zálohu nájmu," řekl starosta Josef Železný.

Nájem zůstává u zrekonstruovaných bytů stejný jako u bytů před rekonstrukcí, tedy zhruba 50 korun za metr čtvereční. Byty se přidělují na základě pořadníku, žadatelům v nouzi může být byt přidělen i mimořádně.

Zájem o bydlení v Ostrově v posledních letech roste zejména v souvislosti s rozvíjející se průmyslovou zónou. Lidem, kteří si v Ostrově koupí pozemek a postaví na něm dům, nabízí město příspěvek 300 tisíc korun. Každoročně má na tuto dotaci město v rozpočtu asi čtyři miliony korun. Její příjemci se zavazují, že v následujících deseti letech dům v Ostrově neprodají.

zdroj: ČTK
Spustit audio