Oprava kolonády v Luhačovicích za sto milionů se odkládá na podzim. Zavřou se ale obchody

 Rekonstrukce kolonády a haly Vincentka v Luhačovicích začne až po hlavní sezoně. Za odklad může procesní chyba ve výběrovém řízení.

Společnost Lázně Luhačovice to uvedla na svých webových stránkách. Termín zahájení oprav se tak posouvá na podzim letošního roku. Bude ale záležet na tom, jestli se do konce tohoto měsíce podaří vybrat nového dodavatele.

Opravovat se ale už od konce června budou obchody na kolonádě. „Od 25. června se však již počítá s uzavřením obchůdků na kolonádě vzhledem k plánovaným opravám vnitřních prostor. Otevřeny budou opět až po ukončení celkové rekonstrukce kolonády. Prodejna cukrovinek bude od konce června dočasně otevřena v Lázeňské poliklinice,“ uvedla společnost.

Logo

Do oprav lázně investují více než sto milionů korun. 

Podoba kolonády ani haly se výrazně nezmění. "Jsou to památkové objekty, jsme limitovaní v tom, jak se bude měnit jejich tvář. Bude to kompletní rekonstrukce a záchrana, nejde jen o to vyměnit dlažbu, která je poničená, díky pramenům jsou i vnitřní kovové konstrukce problematické, ty se kompletně obnoví,“ uvedl generální ředitel společnosti Eduard Bláha.

Lázně chystají i revitalizaci areálu Vodoléčebného ústavu s plovárnou, který vznikl podle návrhu slovenského architekta Dušana Jurkoviče.

autor: Libor Netopil

Související