Obrazem: Olympijský festival je v polovině, máme tipy, jak se na něj připravit

Podívejte se, co všechno vás na brněnském výstavišti čeká. Navíc jsme přidali tipy, díky kterým si Olympijský festival užijete bez komplikací.

Chystáte se o víkendu navštívit brněnské výstaviště a vyzkoušet některé olympijské disciplíny? Požádali jsme našeho redaktora Davida Nekvindu, který má festival prochozený křížem krážem, aby shrnul do několika tipů věci, které je dobré před návštěvou vědět.

1. Nebojte se o parkování. Přístup k pavilonu Z a okolním plochám s olympijskými atrakcemi je od křižovatky Hlinky branou číslo 9. Pozor, nepočítejte s příchodem z jiných směrů. Parkování zdarma je možné přímo v areálu a ani o víkendu se nestává, že byste volné místo nenašli.

2. Mějte s sebou peníze v hotovosti. Vstupné na Olympijský festival je symbolické – zaplatíte 50 korun za osobu a děti do 150 centimetrů neplatí. Pokud si ale budete chtít na výstavišti půjčit nějaké vybavení, koupit občerstvení nebo nějaký olympijský suvenýr, vybavte se dostatečnou hotovostí. Ceník půjčovného jednotlivých pomůcek najdete na stránkách olympijského festivalu.

3. Teple se oblečte. Možná vám takové varování připadá zbytečné, ale ani uvnitř pavilonu Z nepočítejte s tím, že byste se ohřáli. Když se obléknete podobně jako na sjezdovku, určitě neprohloupíte. A nezapomeňte na rukavice.

4. Občerstvení ano, pořádné jídlo ne. Stánky s občerstvením, které v okolí atrakcí jsou, nenabízí alternativu „pořádného jídla“ nebo teplého oběda. Koupit si můžete poctivý krajíc speciálního olympijského chleba s pomazánkou, nějaký ten párek a případně guláš. Pokud máte na stravování větší nároky, najezte se před příchodem a výstaviště. Stánků s teplými nápoji s alkoholem i bez něj je dostatek.

5. O víkendu raději dříve. Zatímco v průběhu pracovního týdne na fronty na jednotlivé sporty nenarazíte, o víkendu je to jiné. Obecně platí, že pokud nechcete dlouho čekat, je lepší přijít dopoledne, nejvíce lidí naopak bývá na výstavišti okolo třetí odpoledne.

6. Vybavení klidně vlastní. Pokud přesně víte, co si chcete vyzkoušet, a nechce se vám platit půjčovné, klidně si přineste vybavení vlastní.

autor: ska

Související