Obrazem: 17 listopad na náměstích v Uherském Hradišti a Zlíně, zněl Kryl i Modlitba pro Martu

V Uherském Hradišti byla tichá vzpomínka u Památníku obětem komunismu na Palackého náměstí, na Mariánském náměstí zazpíval pěvecký sbor gymnázia VIVA LA MUSICA.

Studenti k výročí listopadových události připravili vzpomínkovou akci na Masarykově náměstí. Společným zpěvem písní Karla Kryla zavzpomínali na rok 1989 lidé v Kroměříži, v Rožnově pod Radhoštěm na Vsetínsku se lidé mohli odpoledne zúčastnit happeningu na Masarykově náměstí.

U pamětní desky obětem totalitních režimů umístěné na budově magistrátu ve Zlíně účastníci setkání zapalovali svíčky a pokládali květiny a věnce.

V průvodu se objevily transparenty s hesly jako "Studenti UTB nezapomínají", nebo "Díky, že můžeme". Nechyběly však na nich ani nápisy namířené proti předsedovi vlády Andreji Babišovi (ANO).

Podle prezidenta spolupořádající Studentské unie UTB Patrika Dohnala je třeba si listopadové události let 1939 a 1989 stále připomínat. "Byly to zásadní milníky v naší historii, kdy se měnil systém. Lidem se to nelíbilo, něco s tím chtěli dělat," řekl ČTK Dohnal.

autor: Tomáš Fránek | zdroj: ČTK

Související