O tom, že je voda užitečná, není pochyb. Dnes pro vás máme pár triků do kuchyně, ve kterých hraje voda hlavní roli

Podcasty, rozhovory, příběhy Další podcasty, rozhovory a příběhy Džbán s vodou

Dnes mám pro vás několik osvědčených rad našich maminek a všechny se točí kolem vody.

Sklenice s horkým nápojem nepraskne, když ji před použitím vložíte do vody studené a budete pomalu zahřívat. Jitrnice při ohřívání nepukne, když ji předtím na chvilku ponoříte do vody horké.

Krásného řezu dortu nebo rolády snadno docílíte, když nůž vždy před zakrojením ponoříte do ledové vody. A naopak teplých chléb vytažený z trouby nejlépe nakrájíte, když nůž zahřejete ve vodě vařící. Tolik několik prostých rad, které opravdu fungují. Stačí to vyzkoušet.

autor: Iva Hüttnerová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Historická detektivka z doby, kdy byl hrad Zlenice novostavbou. Radovan Šimáček jako průkopník žánru časově předběhl i Agathu Christie!

Vladimír Kroc, moderátor

Zločin na Zlenicích hradě

Zločin na Zlenicích hradě

Koupit

Šlechtici, kteří se sešli na Zlenicích, aby urovnali spory vzniklé za vlády Jana Lucemburského, se nepohodnou. Poté, co je jejich hostitel, pan Oldřich ze Zlenic, rafinovaně zavražděn, tudíž padá podezření na každého z nich. Neunikne mu ani syn zlenického pána Jan, jemuž nezbývá než doufat, že jeho přítel Petr Ptáček celou záhadu rozluští...