O rozvolňování ve Zlínském kraji od 12. dubna se rozhodne ve čtvrtek

7. duben 2021 17:45

Hejtman Zlínského kraje Radim Holiš svolal ve středu 7. dubna mimořádné jednání Rady, zástupců Hygienické stanice a krizového řízení Zlínského kraje. Za účasti zástupců Ministerstva zdravotnictví projednávali možnosti rozvolňování protiepidemických opatření ve Zlínském kraji.

Vedení Zlínského kraje projednávalo ve středu na mimořádném jednání rozvolňování protiepidemických opatření, která by měla začít platit od pondělí 12. dubna. Operativně tak kraj reagoval na stanovisko Ministerstva zdravotnictví, které doporučilo rozvolňování ve Zlínském kraji o týden odložit s ohledem na epidemickou situaci v území. Oficiální rozhodnutí o rozvolňování opatření v kraji podá hejtmanství ve čtvrtek 8. dubna. 

„Všichni už bychom si přáli, aby školy otevřely a opatření začala rozvolňovat, je ale nesmírně důležité zvážit všechny kroky. Pro to, abychom se mohli adekvátně rozhodnout, prověřujeme s hygienickou stanicí všechny možnosti a čekáme na relevantní data. Na jejich základě a s ohledem na stav v našich nemocnicích, kde je situace stále kritická, učiníme rozhodnutí,“ vysvětlil hejtman Zlínského kraje Radim Holiš. V rozhovoru pro Český rozhlas Zlín ale také uvedl, že stanovisko kraje není rozhodující. Konečné rozhodnutí je na hygienicích a Ministerstvu zdravotnictví ČR.

Čtěte také

Vlna nákazy onemocněním sovid-19 ve Zlínské kraji kulminuje, což se promítá do aktuální epidemické situace a volných lůžkových kapacit v nemocnicích. Současný sedmidenní vývoj je nejhorší v okrese Zlín.

autoři: Hana Ondryášová , Růžena Vorlová | zdroj: Krajský úřad Zlínského kraje
Spustit audio

Související