O krok blíž. Blučina pořídí poslední dokumentaci k obchvatu, hejtmanství ale na stavbu nemá peníze

4. květen 2020
Vesele i Vážně o Víkendu

Obec Blučina u dálnice D2 se opět přiblížila ke stavbě severního obchvatu. Zastupitelé minulý týden odhlasovali, že radnice nechá zpracovat poslední nutnou dokumentaci, po které by se už teoreticky mohlo začít stavět.

I když je projekt skoro nachystaný, obyvatelé si od dopravy jen tak neodpočinou. Jihomoravský kraj totiž investici zatím nedokáže zaplatit.

Kamiony pod okny

„Máme kancelář na úřadu přímo v sousedství ulice. A často při nějakém jednání lidé to jednání přeruší a ptají se: ‚Co to bylo?‘ A my na to řekneme: ‚To zrovna projel kamion, asi metr od radnice,‘“ nastiňuje situaci s dopravou starosta Blučiny Jan Šenkýř za KDU-ČSL.

Podle něj obec potřebuje obchvat jako sůl. Doprava tu obyvatele trápí. „Je to tu hodně poznat a byli bychom rádi, kdyby se ta doprava odklonila,“ povzdechla si jedna z obyvatelek Blučiny.

Krok za krokem

Obec na přípravě stavby obchvatu pracuje řadu let, poslední čtyři roky práce zrychlila. „Držíme, jak se tak obecně říká, salámovou metodu. Takže jdeme krok po kroku. Začalo to dokumentací přes majetkoprávní řízení, teď ta dokumentace je veškerá,“ říká starosta.

Radnici už tak chybí uzavřít poslední tři ze stovek smluv na pozemky pro asi pět kilometrů silnice mezi dálnicí D2 a Židlochovicemi a Vojkovicemi. Obec taky zajistila několik povolení a nedávno zastupitelé odhlasovali jeden z posledních kroků. Pořídit dokumenty, na základě kterých můžou silničáři začít hledat stavební firmu.

„Už dnes víme, že to budeme zadávat jako nadlimitní veřejnou zakázku, protože by projektová dokumentace pro provádění stavby měla stát šest až osm milionů korun,“ odhaduje Šenkýř.

To je asi pětina ročního rozpočtu obce. Náklady radnici zaplatí Jihomoravský kraj, jako to udělal už dřív. Tentokrát ale peníze pošle až ve chvíli, kdy budou zajištěné stamiliony na celou stavbu. A nad tím visí otazník.

Chybí finance

„Co se finanční záležitosti týče, to je poněkud komplikovanější, protože v tuto chvíli neznáme zdroje, ze kterých by mohla být takto velká stavba hrazena, protože rozpočet je kolem osmi set milionů korun a nic obdobného jsme v kraji na silnicích druhé ani třetí třídy zatím nerealizovali,“ připouští ředitel jihomoravských silničářů Zdeněk Komůrka.

Čtěte také

Rozpočet Jihomoravského kraje je na takovou stavbu příliš malý. Podle náměstka hejtmana Romana Hanáka z ČSSD by ale současná koronavirová krize mohla být i příležitostí pro získání potřebných peněz z Evropské unie.

„Myslím, že na spoustě ministerstev zastavili takové ty měkké, školící projekty, protože se lidi nemůžou scházet a podobně. Takže si myslím, že by tam mohly zůstat finanční prostředky. A nejrychleji se dají tyto prostředky převést a utratit v oblasti dopravy. Na to jsou kraje připraveny. A my máme výhodu, že tu máme připravený velký projekt, který jsme schopni z evropských peněz zrealizovat. Takže já si pořád myslím, že jsme schopni zvládnout Blučinu z tohoto plánovacího období,“ věří Hanák.

Jasné to zatím není. Jihomoravský kraj totiž už teď počítá s tím, že na příjmech kvůli současné krizi přijde asi o miliardu korun. I proto hejtmanství pozastavilo rozdělování veškerých dotací obcím, spolkům a jiným organizacím.

autor: Tomáš Kremr
Spustit audio

Související