Nevidomá seniorka se díky Ježíškovým vnoučatům dostala na koncert i do studia rozhlasu

20. prosinec 2018 10:31

Ježíškova vnoučata splnila další přání. Nevidomá a na invalidní vozík upoutaná Milada z Dačic si napsala o koncert v Českém rozhlase České Budějovice. A to i s odvozem, protože sama by se do sto kilometrů vzdáleného města nikdy vydat nemohla.

Tak se dali dohromady redaktorka, šéf autoprovozu a manažer z budějovického rozhlasu a přání společně splnili.

Pětasedmdesátiletou Miladu doprovodila ošetřovatelka Hana, která jí popisovala, co se kolem děje i vzhled muzikanta. „Je střední postavy, akorát, ani hubený ani tlustý, má delší prošedivělé vlasy, modré oči a vypadá moc příjemně,“ líčila. „Živě si ho představuji,“ odpovídala paní Milada.

Než bude o svém zážitku vyprávět ostatním klientům domova pro seniory v Dačicích, musí si ho ještě podle svých slov nechat projít hlavou. „Oni mi nebudou věřit, že mě tu i muzikanti vítali osobně. Ještě, že tu mám Haničku, která mi to potvrdí,“ dodala.

Koncert Pavla Žalmana Lohonky si nevidomá paní Milada a také zdravotní sestra Hana užily téměř dvě hodiny.

Ještě předtím navíc měly jedinečnou možnost navštívit vysílací pracoviště Českého rozhlasu České Budějovice. Paní Milada se tu setkala s moderátorkou Ivanou Šimánkovu, kterou spolehlivě poznala po hlase.

Díky projektu Ježíškova vnoučata už bylo letos splněno přes 17 tisíc přání. Další tisíce se právě plní. Příběhy, videa a reportáže najdete na webu jeziskovavnoucata.cz.

autor: Romana Lehmannová
Spustit audio

Související