Nejmladší lázně v České republice najdete v Lednici na jižní Moravě. Léčí jodobromovou vodou

20. srpen 2020

Lednicko-valtický areál na jižní Moravě je známý především historickým bohatstvím rodu Liechtensteinů, který tam zanechal řadu památek. Do Lednice se ale lidé jezdí také léčit. V roce 2007 tam vznikl lázeňský komplex, který je zároveň nejmladším v republice a to díky objevu nedalekého prameniště jodobromové vody.

Lázně Lednice byly od svého počátku součástí Lázní Hodonín, v roce 2018 se ale osamostatnily a nyní tak fungují už jako samostatný subjekt. Návštěvníka přivítá krásný, novotou zářící komplex budov, ve kterých najde širokou škálu zdravotních a relaxačních procedur, stejně jako ubytování v moderních pokojích.

Základním přírodním léčivým zdrojem lednických lázní je jodobromová voda, která je svým obsahem jódu jedna z nejkvalitnějších svého druhu v Evropě. Před miliony let na tomto území bylo dno prehistorického moře, a když se při třetihorním vrásnění Morava zvedla ze dna, zůstala mořská voda uvězněna v podzemních slujích. Nachází se v zemských hlubinách v uzavřené čočce a díky své vydatnosti bude dostupná i dalším generacím. Svým chemickým složením připomíná silně mineralizovanou vodu mořskou.

V Lednici léčí pohybový aparát i neurologické potíže

Jodová voda je nejúčinnější balneologický prostředek k léčení cévních onemocnění. Dále jsou výzkumem prokázány velmi dobré účinky při léčbě nemocí pohybového ústrojí, nemocí neurologických, gynekologických a kožních. Voda zlepšuje hojení a podporuje protizánětlivé procesy. Jodobromová koupel má vynikající účinky nejen při léčbě, ale působí i preventivně a regeneračně.

Lázně nabízejí komfortní ubytování ve dvoulůžkových pokojích a apartmánech s příslušenstvím s celkovou kapacitou 80 lůžek. Hosté mají k dispozici restauraci, kavárnu s venkovní terasou, zasedací místnost pro 40 osob, internetový koutek, prostornou tělocvičnu, fitcentrum, saunu a bazén s vířivkou a protiproudem. Bezbariérový přístup je zabezpečen do všech částí budovy. Příjemné a blahodárné prostředí vytváří také vlídný personál.

Spustit audio