Nedělní Noční linka: Pečení cukroví: vůně Vánoc v každém domě

8. prosinec 2024

Pečení cukroví je jedním z nejkrásnějších vánočních zvyků, který provází nejen přípravy na svátky, ale i krásné rodinné tradice. Pro mnohé z nás je vůně čerstvě upečeného cukroví spojená s těmi nejkrásnějšími vzpomínkami na dětství, kdy jsme trávili čas v kuchyni s rodiči nebo prarodiči.

Každá rodina má své oblíbené recepty, které se předávají z generace na generaci – ať už jsou to vanilkové rohlíčky, perníčky, linecké nebo jiný tradiční kousek. Pečení cukroví se pro některé stává nejen radostí, ale i příležitostí k tomu, aby se s rodinou či přáteli strávili společně čas a užívali si vánoční atmosféru.

Jaké cukroví u vás doma nesmí chybět? Máte nějaký rodinný recept, který se předává mezi generacemi? Jaký je váš nejoblíbenější druh cukroví a proč? Co vám při pečení vždy vykouzlí úsměv na tváři? Jaké vzpomínky nebo rituály jsou pro vás při pečení cukroví ty nejcennější?

Svůj příběh zavolejte Jarce Barboříkové do zlínského studia Českého rozhlasu na telefonní číslo 731 800 900 nebo napište sem, přímo pod téma (rozhlas.cz/linka). K dispozici je také email linka@rozhlas.cz. Těším se na Vás!

Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.