Nedaleko Karlova mostu můžete potkat pražská strašidla

3. leden 2014

Bojíte se rádi? A jste zvídaví a hraví? Pak můžete v pražské Mostecké ulici otevřít dveře do světa pražských bájí a pověstí. Rázem budete stát tváří v tvář duchům a přízrakům staré Prahy. Stačí vejít do Muzea pražských pověstí a strašidel.

Hned za pokladnou vám tajná knihovna Ducha Prahy – Genia Loci Pragensia nabídne ty nejznámější pražské legendy. V obří knize pověstí si můžete přečíst tolik dávných příběhů, kolik vám bude libo.

Ulička duchů

Kdo je líný číst, může si pohrát s exponáty. Většina z nich zafunguje až vaším přičiněním. Nahlédnete například pod pokličky vodnických hrnečků a zkusíte tipnout, komu patřila duše, toho času v porcelánu. Uvidíte sami sebe jako strašidlo v kouzelném zrcadle. Zahrajete si loutkové divadlo s Faustem a Mefistem.

Pokusíte se oživit některé ze sedmadvaceti českých pánů popravených na Staroměstském náměstí. A v laboratoři si pak vyrobíte mlhu nad Vltavou a trochu červánků. A všemu, o co se pokusíte, budou přihlížet postavy strašidel vystupující ze zdí...

Poté sestoupíte do tajuplné podzemní Uličky duchů. Nachází se na úrovni dřívějších středověkých ulic a dýchá atmosférou půlnoční Prahy před dávnými lety. A ve svých temných zákoutích skrývá ta nejslavnější pražská strašidla. A protože neznají nudu, zahrají si s vámi na schovávanou. Vykukují z oken, číhají za pootevřenými dveřmi, vrhají stín na stěnu nebo se vznášejí kdesi u stropu.

Laboratoř na výrobu mlhy a červánků

Abyste je našli, můžete nahlížet do mapky na vaší vstupence. Napoví, kde a koho máte hledat. Bylo by škoda nevidět vše, než projdete branou Domu u poslední lucerny, který vás zavede zpět do současného světa.

Více informací najdete na webových stránkách muzea http://www.ghostmuseum.cz.


Zvětšit mapu

Spustit audio