Nechce stavět pomníky za stamiliony. Nový primátor Zlína považuje za prioritu dopravní terminál, kino i tržiště

13. listopad 2018

Podle Jiřího Korce je Zlín v dobré ekonomické kondici

Nejmladší muž v čele radnice v historii města Jiří Korec (ANO) svůj věk nebere jako nevýhodu. A chce využít zkušeností z minulého volebního období, kdy pracoval jako náměstek primátora.

Podle něj se nyní dokončují jednání o prioritách, kterým se chce nová vláda ve Zlíně věnovat. „Prioritou je určitě dopravní terminál, který musíme dotáhnout, případně připravit k výstavbě,“ uvedl v pořadu Co vy to Korec. Věří, že se terminál začne stavět v roce 2020, případně 2021.

Primátorem Zlína je Korec, proti byl jeden zastupitel, deset se zdrželo. Adámek je náměstek

Magistrát ve Zlíně

Ve věku 32 let se Jiří Korec zařadil mezi nejmladší české primátory.

Za další priority považuje také přestavbu Velkého kina i zimního stadionu. A dlouho odkládaná rekonstrukce tržiště v centru města je podle něj před zahájení realizace.

Primátor také uvedl, že se kvůli velkým projektům nesmí zanedbat údržba města. „I když je Zlín v dobré hospodářské kondici, městská kasa není bezedná. Nechceme si stavět pomníky za stovky milionů korun s tím, že v příštím volebním období nebude mít město na investice,“ uvedl Korec.

Podle bývalého primátora Miroslava Adámka (STAN), který bude Korcovým náměstkem, je rozpočet Zlína v přebytku. „Je za co pracovat, z čeho investovat,“ uvedl Adámek.

Podle něj bývalé vedení města dělalo především kvalitní údržbu města. „Myslím, že to vidí lidé kolem sebe, nepadají nám žádné lávky, opravovali jsme chodníky i silnice,“ uvedl Adámek. Ten si považuje i to, že se podařilo opravit Památník Tomáše Bati.

Podle něj u velkých projektů jejich příprava netrvá jedno volební období. „Jde třeba o dopravní projekty. A u tržiště byly problémy s pozemky, ty se snad už podařilo vyřešit,“ dodal Adámek.

Nová podoba dopravního terminálu ve Zlíně
autoři: Andrea Kratinová , Tomáš Fránek
Spustit audio

Související