Neberme se příliš vážně. To vždy pomáhá, usmívá se herec a básník Miloň Čepelka s manželkou Hanou

8. říjen 2021

Když se zeptáte Miloně Čepelky, čím se cítí nejvíc, asi by vám odpověděl autorem. A na otázku: kde se cítí dobře, by určitě nezapomněl na Opočno, Pohoří a Dobrušku. Miloň Čepelka v září oslavil 85. narozeniny a v těchto dnech jste se s ním mohli v našem kraji setkat v místech, která má rád. 

Snad můžeme říci, že mezi oblíbená místa Miloně Čepelky patři i rozhlas. A tak nás těší, že ho mohla Lada Klokočníková přivítat v naší rozhlasové kavárně.

Čtěte také

Povídali si o radostech života, ale také o „východočeských" Štacích Miloně Čepelky, tedy dokumentu, který s ním u příležitosti jeho narozenin natočili Patrik Ulrich a František Svěrák.

Řeč byla také o tom, jaké chutě život tohoto spisovatele, básníka, textaře a herce provázejí. Přijala i jeho paní Hana, takže jsme oslovili i ji zeptali se jí, jak to u nich doma vlastně funguje.

Které roční období Miloně Čepelku nejvíc poteší? Jaká je jeho oblíbená literární postava? Dokázal by definovat pojem LÁSKA? Co by chtěl ještě v životě zažít a co naopak už nikdy ne? A má nějaké své životní motto a vzkaz pro mladou generaci?

Lada Klokočníková a Miloň Čepelka v rozhlasové kavárně

Celý rozhovor Lady Klokočníkové s Miloněm Čepelkou si můžete poslechnout v našem audioarchivu.

Spustit audio

Související