Návrat ve stopách otce. Hokejista Roman Vlach posílí prvoligový Vsetín

7. únor 2020

Třicetiletý útočník Roman Vlach poprvé v kariéře míří do Chance ligy. Vrací se do rodného Zlínského kraje: s ambiciózním Vsetínem podepsal smlouvu do dubna 2021.

Když se podíváte na soupisku hokejového Vsetína, po letech na ní opět uvidíte jméno Vlach. Logicky ale nejde o Rostislava, který jako kapitán dovedl valašský klub na přelomu tisíciletí ke čtyřem titulům. Na svého otce totiž navazuje syn Roman, který do Vsetína přestoupil na konci ledna. A přestože je zlínský rodák, vnímá to jako návrat domů.

„Na každé zápasy jsme jezdívali, když říkám – je to za kopcem, i s otcem třeba na tréninky. Poměrně často jsme tady byli, co si člověk pamatuje něco,“ vzpomíná hokejista Roman Vlach na to, jak jako malý jezdíval s otcem ze Zlína do Vsetína.

Čtěte také

Co se podle něj nezměnilo, je stadion Na Lapači. „V dobrém slova smyslu ne. A jsem za to rád, protože z toho na vás dýchnou vzpomínky. Samozřejmě šatna je jinak udělaná, zrekonstruovaná, jiná. Zázemí se samozřejmě také zlepšilo na pohled. I střídačky. Ale jako tak celkově to zůstalo stejné,“ hodnotí Vlach.

V současnosti třicetiletý útočník si Vsetín oblíbil, přestože mládežnické kategorie absolvoval ve Zlíně. Mezi oběma kluby přitom panovala rivalita, která vygradovala dvěma finálovými střety. „Já se tady cítím dobře,“ a to je pro Romana Vlacha příjemná změna.

Zatím totiž neměl povedenou sezónu. Začal ji v extraligové Plzni. Tam ale nedostával moc prostoru na ledě. Následně se přemístil do Pardubic, kde o něj stáli především sportovní manažer Jaromír Kverka a trenér Radek Bělohlav.

„Jsem přišel a oni mě za dva dny vyhodili. Takže se to tak prostě sešlo celý ten rok nějak špatně. Tak člověk udělá čáru a jsem rád, že jsem teď tady a že jsem hlavně doma. Mám pocit, že jsem procestoval celý svět, za tu krátkou dobu co jsem ze Zlína pryč. Chtěl jsem odejít, tak se to tak střídalo. Svou i nevlastní vinou,“ dodal Vlach.

autor: dan
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.