Návrat redakčního fíkusu. Loni v létě jsme ho svěřili do péče Kvítkové pohotovosti, jak vypadá teď?

Do redakce zpravodajství Českého rozhlasu Brno se vrátil vzrostlý fíkus, který kolegové loni svěřili do péče Kvítkové pohotovosti. Rostlině, která tehdy málem umřela, se teď daří a vypadá to, že ještě dlouho bude zdobit redakci.

Loni v červenci se členové naší zpravodajské redakce pokusili zachránit usychající fíkus benjamin. Svěřili ho do péče bezplatné služby zvané Kvítková pohotovost. Do své ozdravovny si ho odvezly dvě mladé dámy, které založily internetové květinářství Kvítka v bytě. Veronika Ježková i Nicol Francová slíbily, že rostlinu vyléčí ze všech neduhů a postarají se o to, aby vypadala lépe. Přichází jaro a je čas zjistit, jak to s fíkusem dopadlo.

Nikol Francová a Veronika Ježková z Kvítkové pohotovosti

Ozdravení redakčního fíkusu nakonec trvalo skoro osm měsíců místo původně avizovaných čtyř. Nicméně se podařilo! Fíkus přišel o suché větve, získal hliněný květináč a také bambusovou hůlku jako opěru.

Uzdravený fíkus v redakci zpravodajství Českého rozhlasu v Brně

Jelikož rostlinu nesužovali žádní škůdci, problém byl vlastně jenom v průvanu a špatné výživě. „Jinak si myslím, že světelné podmínky měl dobré, možná až moc světla.“

Aby to nevypadalo, že Kvítková pohotovost posloužila jen našemu fíkusu, Veronika ukazuje další rostliny, které jim lidé přivezli k záchraně. „Tady je jeden muškát, fíkus… Příští týden má přijít juka do hospitalizace, a za rohem je ještě monstera.“

V prostorách Kvítkové pohotovosti to vypadá jako v malé džungli
autor: gaj
Spustit audio

Související