Nápor motorkářů na D1: kvůli MotoGP v Brně se neseká tráva a nenatírají svodidla

19. srpen 2016

Tento víkend se na silnicích vyplatí více dívat do zpětných zrcátek. Na MotoGP do Brna totiž vyrazí desetitisíce motorkářů. Nejvíc jich pojede po dálnici D1 z Prahy do Brna. V pátek odpoledne s nimi vyrazí i motohlídka Zelené vlny Radiožurnálu.

„Jakub Vodička vyrazí v pátek ve 13.00 k Masarykovu okruhu v Brně, aby sledoval provoz na dálnici D1, a bude informovat všechny, kteří pojedou směrem na Velkou cenu,“ oznámil vedoucí redakce Zelené vlny Jan Říha.

Řidiči musejí počítat se zúženými pruhy. Od pátečního rána by si měli dávat pozor také na okolní provoz, protože ve směru do Brna pojede spousta motorkářů.

„Větší pozor si budeme dávat, ale ne o moc. Pozor si dáváme pořád, protože jsme velcí a motorkáři jsou malí,“ vysvětluje řidič ze Zlína a dodává: „Vadí mi, když stojíme ve dvou pruzích a motorkáři se tlačí tím prostředkem mezi námi. Tam je to někdy už o ta zrcátka.“

Silničáři už od čtvrtečního odpoledne omezili veškerou údržbu dálnice D1, jak uvedl mluvčí ŘSD Jan Rýdl: „Nebudeme kosit trávu, nebudeme opravovat ani natírat svodidla a podobně.“ Podle něho jsou také připraveni v co nejkratší době zasáhnout například u dopravních nehod.

autor: hbc
Spustit audio