Naďa Konvalinková si nechala v rámci udržovacího dne udělat na hlavě „trojbarevné kotě“

30. červenec 2019

Humoriádu si Naďa užívá jako nikdo jiný. Protože má občas unavené nohy, neváhá a položí si je na další židli, kterou si přisune před sebe. Ve studiu si tak odpočine a ještě si to s posluchači náramně užije. „Mají bezvadné otázky a těší mě, jak jsou milí.“

Naďu jsme při natáčení reportáže doslova přepadli na masážním lehátku při kosmetice. To už prý měla za sebou i manikúru a pedikúru v rámci svého „udržovacího dne“. Na masáži se svěřila do rukou kosmetičky Simonky, která prý má ruce jako motýlí křídla. Naďa si její péči užívala asi hodinu a půl. Občas se stává, že při masáži usne: „Někdy mě probudí i vlastní chrápání, Simonka to toleruje.“

Trojbarevné kotě

Po masáži přišla na řadu kadeřnice Šárka, skoro by se chtělo říct lazebnice, ke které chodí Naďa pravidelně jednou měsíčně. Když přijde jaro, vezme s sebou i sekt a dají si při stříhání skleničku. Byly časy, kdy si do salonu vodila i své trpasličí jezevčice. Bývaly schované pod zástěrou, a když šel někdo okolo, tak ho rafly. Takhle hlídaly Naďu.

Účesu a barvě, kterou Naďa nosí, říká „trojbarevné kotě“. Jsou to světlé, zrzavé a tmavé proužky barev na vlasy. Vypadá to přirozeně a nenásilně. V létě, když má obličej opálený od slunce, tak si nemusí nechat nanášet světlé proužky. Každé ráno si pak Naďa vlasy natáčí, protože jsou přes noc přeleželé. Nemá trpělivost si je foukat, jako to dělá kadeřnice. Nejdelší vlasy mívala k lopatkám, ty nosila na střední škole. A ve slavných komediích Adéla ještě nevečeřela a Honza málem králem měla paruky.

Hořící svatá Jana

Kdysi byly její vlasy i v ohrožení. V době, kdy v Městských divadlech pražských zkoušela svatou Janu, tak si připravovala doma oběd. Na sobě měla dlouhé indické šaty s prověšenými rukávy. Nad plynovým sporákem se natáhla do poličky s kořením a v tu chvíli jí celý rukáv chytil a začal hořet. Naďa byla v jednom plamenu a volala na Oldřicha Kaisera: „Oldo, hořím! Hořím!“ Ten přiběhl a pronesl: „Už to s tou svatou Janou přeháníš.“ Teprve potom na ni hodil deku.

Upravená a odpočinutá Naďa pak vyrazila do studia Humoriády a bavila se s posluchači v nejoblíbenějším zábavném pořadu regionálních stanic Českého rozhlasu. Užívala si to!

Spustit audio