Na Šibeničním vrchu v Ladově kraji se naučí lyžovat spolu s vnoučaty i prarodiče

25. leden 2020

Je málo sportovních areálů, které uspokojí všechny, a navíc v každém ročním období. Ideální ukázkou je Šibeniční vrch, který najdete nedaleko Prahy v samém srdci Mikroregionu Ladův kraj. Za zimními radovánkami se tam může vydat celá rodina. Mají tam kvalitní sníh, i když nikde nesněží, a lyžovat naučí malé děti i jejich prarodiče. Hned vedle sjezdovky stojí největší srub v Evropě, kde je kromě restaurace i možnost dalšího sportovního vyžití.

Šibeniční vrch se nachází v obci Mnichovice, nedaleko vsi Hrusice, domova známého kocoura Mikeše. A tak pokud vás přestane bavit sport, oblíbená Mikešova stezka vás provede krásnou přírodou po jeho stopách. Na Šibeniční vrch se jezdí v létě za cyklistikou a turistikou, v zimě za lyžováním.

Tento sportovní areál je navíc oblíbený pro rodinné sportovní aktivity. Na své si tu přijde každý. Hned vedle sjezdovky stojí největší srub v Evropě. Je to skutečně úctyhodná dřevěná stavba o velikosti 10 tisíc kubíků, která je postavená z kvalitního dřeva z Vysočiny. Kromě restaurace a rychlého občerstvení zde najdete i tenisovou halu, squash, bowling a v létě i venkovní hřiště pro plážový volejbal. Děti v létě rády navštíví i místní kozí farmu.

Kvalitní sníh za všech okolností

Zimní období je ale pro Šibeniční vrch specifické. K dispozici jsou čtyři sjezdovky a umělé zasněžování areálu zajišťuje kvalitní sníh. Severní sjezdovka „Bobeš“ je dlouhá 250 metrů, západní „Pašík“ je o 10 metrů delší, a díky mírnému převýšení jsou obě vhodné pro začátečníky jakéhokoliv věku a především pro děti.

Největší srub v Evropě najdete právě na Šibeničním vrchu

O nejmenší děti se tu postarají v areálu „Mikeš“, který si pronajímá Lyžařská škola Vločka. A Mikeš za dětmi přijede občas i na lyžích, a to je pak na sněhu skutečně veselo. I proto se také zdejší lyžařské kurzy jmenují Veselé lyžování.

Místní instruktoři jsou na výuku dětí specializovaní a s trpělivostí se ujmou každého začátečníka, a to v jakémkoliv věku. Na Šibeničním vrchu se rozjezdí každý, kdo na lyžích už dlouho nestál. Případně ho na sjezdovku dotlačila vnoučata. V areálu je možnost večerního lyžování a samozřejmě i dobře vybavená půjčovna, která na lyže oblékne malé děti i dospělé.

Spustit audio