Na podzim se dával tým dohromady, ale jaro jsme zvládli skvěle. Příští rok můžeme být ještě lepší, říká po titulu Sadílek

Fotbalisté Sparty jsou po devíti letech znovu mistrem ligy. Titul si zajistili bezbrankovou remízou na Slovácku, hned po utkání se záložníkem čerstvého mistra Lukášem Sadílkem mluvil reportér Radiožurnálu Sport David Nekvinda.

Lukáš Sadílek mistr ligy, jak vám to zní?

Skvěle. Nechtěl jsem si to v posledních zápasech připouštět, často jsem to v kabině opakoval, že ještě není konec, že se to může pokazit. Byl jsem za negativního člověka, ale říkal jsem, že jsem pouze objektivní. Poslední krok bývá vždy nejtěžší a jsem rád, že jsme ho udělali tady. Je to krásný pocit.

Na Slovácku jste vyrůstal, je to i díky tomu speciálnější den?

Jasně. Mám narozeniny, udělali jsme titul tady na Slovácku. Vidím na lidech, že mi to přejí a je to krásné.

Věříte na osud, když jste v den narozenin vyhrál titul „doma“?

Je to asi náhoda, ale jestli to tak mělo být, tak je to krásné. Lépe to dopadnout nemohlo.

Oslavy budou asi hodně divoké, že?

Za celou sezonu si to všichni zaslouží. Poslední týdny byly hodně náročné psychicky i fyzicky. Tým to skvěle zvládl, i když v některých zápasech jsme se uchylovali k jiné hře, než kterou jsme chtěli předvádět. Nejdůležitější pro nás byl úspěch, který nakonec přišel. Jaro jsme odehráli skvěle až na poslední zápasy, kdy jsme hráli hlavně na výsledek a účelně. Tým je psychicky odolný a vážím si všech, jak pracovali po celou sezonu. Teď si to všichni užijeme.

Co se změnilo po podzimu, který tak dobrý z vaší strany nebyl?

Skládal se nový tým, který si potřeboval sednout. Myslím si, že příští sezonu můžeme být ještě lepší. Automatismy, které se ve hře mají objevovat, se budou zdokonalovat a doufám, že to vypilujeme k ještě lepší hře. Možná si to ve Spartě ještě zopakujeme.

Ve Spartě jste prvním rokem. Cítil jste, jak moc klub chtěl titul?

Strašně. I když Sparta chce titul každý rok. Je super, že jsme to letos dokázali a věřím, že příští rok budeme ještě lepší.

autoři: David Nekvinda , rej
Spustit audio

Související