Na novém zlínském tržišti Pod Kaštany začal zkušební provoz, prodejci zatím s jeho podobou spokojeni nejsou

17. leden 2023 10:11

 „Design hezký, ale co do užívání nepraktické,“ to zatím říkají prodejci o nové podobě zlínského tržiště Pod Kaštany, které bylo po rekonstrukci otevřeno do zkušebního provozu. Nakupující pak ještě zmiňují, že jim zde chybí stromy, podle kterých má tržiště název.

Podle radnice, která plochu za téměř sto milionů korun opravila, bude provoz tržiště do března zkušební, aby se případné výtky a problémy daly před hlavní prodejní sezonou napravit. Prodávat se v tomto zkušebním období bude za příznivého počasí v pracovní dny od pondělí do pátku v čase od 8 do 16 hodin. Plný provoz začne 1. března 2023.

Na novém tržišti Pod Kaštany zatím prodává sedm prodejců, postupně budou přibývat další. Informace o prodejních dnech, sortimentu i případných změnách v prodejních dnech, budou zveřejňovány na webu www.trzistepodkastany.cz.

Plný provoz tržiště Pod Kaštany Zlín začne 1. března 2023.

Rekonstrukce tržiště Pod Kaštany

Stavba nového tržiště Pod Kaštany začala 1. října 2021. Jedno z nejznámějších, ale také nejkritizovanějších míst v centru krajského města, se přestavovalo více než rok a náklady byly téměř sto milionů korun. Při rekonstrukci nahradily stávající stoly designové zastřešené pulty. Na novém tržišti mají stánkaři k dispozici mimo jiné toalety, vodovodní přípojky a elektrické zásuvky, což umožní i prodej z chladících boxů.

Spustit audio

Související