Na nově opravené Údolní ulici v Brně přibude přechod pro chodce

Brno doplní chybějící přechod v nově opravené Údolní ulici. Informaci dnes oznámilo vedení města. Bývalí radní nechali kilometr Údolní ulice zrekonstruovat za asi 80 milionů korun

Místní lidé si ale stěžují, že širokou silnici, po které jezdí auta i tramvaje, nemůžou bezpečně přejít. Nový přechod proto vznikne do konce června u křižovatky Grohovy a Všetičkovy ulice. Magistrát se na tom dohodl s policií.

Údolní se rekonstruovala od křižovatky s Úvozem až na náměstí Míru. Na kilometr dlouhé ulici jsou nyní pouze dva přechody na horním a dolním konci. „Je to chyba minulého vedení města, které nedostatečně komunikovalo s policií. A jelikož předpisy neumožňují udělat přechod na 11 metrů široké silnici, tak tam není,“ řekla primátorka Markéta Vaňková.

Po zúžení pomocí dopravního značení už bude ulice splňovat předpisy pro zřízení přechodu. „Nyní Brněnské komunikace nachystají projekt, policie jej odsouhlasí a odbor dopravy vydá rozhodnutí,“ popsala postup Vaňková. Město podle ní musí být u dalších projektů mnohem důslednější, aby se neřešily problémy až po ukončení stavby. V minulosti lidé kritizovali například sloup umístěný přímo doprostřed chodníku v ulici Milady Horákové, v řadě případů město při rekonstrukcích ulic neřeší požadavky pro cyklodopravu.

autor: Tomáš Kremr | zdroj: ČTK
Spustit audio

Související