Na koupaliště bez omezení. Otevřela i brněnská Riviéra, má nové budovy s občerstvením

Ode dneška se na většině území Česka uvolnila další opatření zavedená kvůli koronavirové pandemii. Na koupalištích a v zoologických zahradách už neplatí žádné omezení počtu návštěvníků. Do normálu se vrací také provoz hradů nebo galerií a mohou se pořádat akce až pro tisíc osob. V Brně se dnes otevřelo největší tamní koupaliště – Riviéra.

Důvodem, proč Riviéra otevřela až dnes, když většina koupališť otevřela už minulý týden, je právě její velikost – kapacita je až 8 000 návštěvníků. Dokud tedy platil limit pro vstup, nemělo podle jeho správců smysl areál otevírat.

Ještě do minulého pátku (19. června) to vypadalo, že kapacita bude muset být omezená na tisíc osob a na pokladnách proto upravovali systém tak, aby byla zajištěná kontrola počtu návštěvníků. V pátek po dalším uvolnění protikoronavirových opatření bylo zase všechno jinak, takže technici museli všechno vrátit do původního stavu.

Novinky na Riviéře

Městská firma Starez Sport za 41 milionů korun postavila dvě nové budovy s občerstvením, které nahradily staré bufety. Tyto budovy kruhového půdorysu zároveň nabídnou šatny se zázemím pro plážové volejbalisty a pro pracovníky koupaliště, kteří dosud žádné neměli.

Novinkou oproti předchozím létům je ekologizace stravovacího provozu: nápoje se budou podávat výhradně ve vratných plastových kelímcích, podobných jaké lidé znají z brněnských vánočních trhů. Takže každý si musí připravit navíc 50 korun jako zálohu.

Spustit audio

Související