Na dálnici D46 u Drysic začala rekonstrukce mimoúrovňové křižovatky

Ředitelství silnic a dálnic tento týden zahájilo práce na mimoúrovňové křižovatce na dálnici D46 u Drysic na Vyškovsku. Cílem je doplnění připojovacích a odbočovacích pruhů. Ty tam zatím chyběly a to dělalo z úseku jednu z nejnebezpečnějších částí dálnice D46. Aktuálně dělníci pracují na pravé větvi exitu 7 Drysice a řidiči musí počítat s dlouhými objížďkami.

Exit Drysice patří k nejnebezpečnějším úsekům dálnice D46. Při najíždění vozidel na dálnici dochází ke konfliktním situacím, protože tam chybí připojovací a odbočovací pruhy. Silničáři je tam proto doplní. S tím souvisí kompletní rekonstrukce a rozšíření dálničního mostu.

Součástí prací bude také zbourání víc než 35 let staré protihlukové stěny a její nahrazení novými vyššími stěnami po obou stranách dálnice. Po tom místní dlouho volali, protože dálnice prochází přímo středem obce. Práce by měly skončit příští rok v listopadu. Náklady jsou skoro 227 milionů korun.

Kvůli pracím je od pondělí uzavřený sjezd do Drysic ve směru od Brna a nájezd ve směru na Olomouc. Řidiči jedoucí od Brna tak musí sjet už ve Vyškově a jet dál po takzvané staré silnici. Anebo následovat oficiální objízdnou trasu, pokračovat dálnici až k Brodku u Prostějova, tam z dálnice sjedou a zase na ni najedou v opačném směru. Do Drysic pak přijedou ze směru od Olomouce. Nájezd ve směru na Olomouc je možný opět ve Vyškově, nebo pak až na exitu 16 Vranovice-Kelčice, protože nájezd u Brodku u Prostějova je také uzavřený kvůli stavebním pracím.

Na dálnici D46 u Drysic začala rekonstrukce mimoúrovňové křižovatky

Stavební práce působí komplikace v provozu na dálnici. Řidiči musí počítat se zdržením jednak u Drysic na levé větvi exitu, to znamená na sjezdu ve směru od Olomouce a nájezdu na Brno. Kolony se ale tvoří i za hranicemi Jihomoravského kraje, a to okolo Brodku u Prostějova, kde silničáři také pracují, a pak i u Prostějova. Co se týče rychlosti a plynulosti jízdy tak dálnice D46 v těchto dnech – v tom špatném smyslu slova – konkuruje rekonstruované D1.

Spustit audio