Mýty i fakta o čokoládě. Mezinárodní den nejoblíbenější laskominy na světě slavíme v září
14. září 2025
Mezinárodní den čokolády se každoročně slaví 13. září. Zdeněk Truhlář v pořadu Jihomoravský rok u brněnských čokolatiérů zjišťoval, jak se jedna z nejoblíbenějších pochoutek vyrábí. Jakými procesy musí projít kakaový bob, aby se z něj stala čokoláda? A jaké o čokoládě kolují mýty? Třeba ten, že jediná správná čokoláda je ta hořká. Poslechněte si celý záznam!
Mohlo by vás zajímat
Nejposlouchanější
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.