Muži na lovu

Senior na nákupu

Muži to mají v krvi. Jsou lovci! Touží přitáhnout do své rodiny kořist a hřát se v obdivných slovech a pohledech své ženy a svých dětí. Potřebují obdiv!

A je úplně jedno, jestli domů přitáhnou mamuta nebo tučné prémie, které se jim cestou z práce podaří vyměnit za vysněný zájezd na Karibské ostrovy.

Ženy se na první pohled starají „pouze“ o chod domácnosti, plní své každodenní povinnosti, chodí samozřejmě i do práce, ale když k večeři připraví telecí, nečekají od muže ovace. Tohle všechno je pro ně podružné. Ženy totiž také loví,  ale loví jinak než muži. Ženy loví sobecky, samy pro sebe a hlavně tajně!

Loví kousky oblečení, kabelky či boty, ale úlovky se nechlubí. Po příchodu domů je schovají do svých skrýší, aby je ve vhodné chvíli vytáhly, kochaly se jimi a na mužovu otázku: Kolik to stálo?, se vytasily s jednoduchou odpovědí.

„Představ si, manžel Ivety zkrachoval! A tak Iveta rozprodává šatník. Tyhle šaty stály čtyřicet tisíc a prodala mi je za tisíc. Nekup to!“

A muž je spokojený dvakrát. Jeho miláček má šaty za čtyřicet tisíc a blbec Ivety, který se mu nikdy nelíbil, zkrachoval.

A tak muži i ženy loví a loví a léta běží a běží...

Stále oba nosí domů své úlovky, život jim při lovu spokojeně plyne a tak ani nepostřehnou, že se přiblížil odchod do důchodu.

Říká se, že ženy jsou na odchod do důchodu více připravené než muži. Říká se, že jim důchod zpříjemňují vnoučata. Říká se, že si konečně v důchodu odpočinou od zaměstnání. Asi to bude pravda, nicméně ze svých zdrojů vím, že největším problémem žen v důchodu je jejich manžel, který odejde do důchodu také.

Ale pozor! Ze stejných zdrojů mám poslední dobou potěšující informace, že manželé – důchodci už zdaleka nejsou tak otravní, jako byli před lety! V poslední době se totiž z mužů – důchodců, stávají opět lovci!

Nevěříte? Tak se ráno rozhlédněte po ulici. Myslíte si, že se skupinka čtyř starších mužů, kteří vypadají, jako když kují nejtemnější pikle, baví o ženách? Nebo o politice či sportu? Nikoli. Baví se o slevách.

Domlouvají se, kam vyrazí za slevami. Nakonec jeden z nich vytáhne z kapsy složený leták, ostatní si nasadí brýle a pak společně studují, kde se bude nejlépe lovit! 

Tato čtyřčlenná skupinka má totiž svá loviště dokonale zmapovaná! Rozdělí si, co a kde nakoupí v nejlepší slevě, domluví se, kde se za hodinu se svými úlovky sejdou a vyrazí na lov!

Po hodině se na určeném místě naši čtyři důchodci – lovci znovu setkají a rozdělí si úlovek. Jeden vyndá z nákupní tašky čtyři oleje, druhý čtyři másla, třetí čtyři ostré kečupy a poslední vytáhne čtyři sklenice znojemských okurek. Každý z nich si dá do své tašky olej, máslo, kečup a okurky, spočítají na kalkulačce, kolik si navzájem zaplatí a potom odchází se svými úlovky spokojeně domů, lačni pochvaly, kterou uslyší hned ve dveřích.

Spokojený důchodce – lovec vyloží svůj úlovek na kuchyňskou linku a pak si začne číst noviny, které mu manželka mezitím koupila, popíjí kávu, kterou mu přichystala a nepohrdne ani kouskem koláče, který včera upekla.

V deset hodin se jde manželka podívat do schránky a náš lovec na ni nedočkavě čeká ve dveřích bytu, protože ví, že mu s poštou přinese i reklamní letáky na slevy a on může neprodleně začít plánovat svůj další úspěšný lov.

Spustit audio