Moravské děti: první červnový týden zpívají své oblíbené písně žáci ZUŠ B-Art ve Valašském Meziříčí

3. červen 2019

Písničky zní od pondělí do pátku krátce před sedmou nebo potom v odpolední repríze v novém čase pár minut 14. hodině.

Celý tento týden se nám v projektu Českého rozhlasu Zlín Moravské děti představují žáci ze Základní umělecké školy B-Art s pobočkou ve Valašském Meziříčí. Základní umělecká škola ZUŠ B-Art je místem, které dětem umožňuje poznávat a rozvíjet svůj talent. Zažívají díky ní pocit úspěchu, ať už na pódiu nebo ve třídě. Motivujeme je tak k vytrvalosti, týmové spolupráci a hlavně k chuti tvořit.

Děti si ve škole mohou vybrat ze tří uměleckých oborů – hudebního, tanečního a literárně-dramatického. Aktivní tvůrčí činnost pak v kombinaci s individuálním přístupem učitelů přispívá k tomu, že z žáků vyrůstají kultivované osobnosti, poučení posluchači, diváci a v neposlední řadě mladí profesionálové, kteří pokračují ve studiu na středních a vysokých uměleckých školách. Pro žáky kromě pravidelné výuky škola organizuje odborné workshopy, semináře, soustředění a exkurze.

Moravské děti Českého rozhlasu Zlín je projekt, kdy redaktoři jezdí do základních a středních škol kraje a natáčejí s dětmi písničky, rozhovory a přání. Školy se mohou hlásit na zlin@rozhlas.cz nebo přímo do redakce na adresu Český rozhlas Zlín, Osvoboditelů 187, Zlín, 760 01.

autor: Saskia Mišová
Spustit audio

Související