Moravská srdcovka už 95 let. Český rozhlas Brno oslaví narozeniny v pěti jihomoravských městech

3. září 2019

Přijďte oslavit narozeniny největšího moravského rádia a nejposlouchanější regionální stanice Českého rozhlasu.

S oslavami začínáme 17. září v Břeclavi, pak budeme pokračovat 18. září v Hodoníně, 1. října zajedeme do Vyškova, 2. října do Blanska a naši rozhlasovou jízdu zakončíme 29. října ve Znojmě.

Program, co chytne za srdce

V břeclavském kině Koruna vám zahraje cimbálová muzika s Jožkou Šmukařem. Hosty budou kardiolog profesor Jinřich Špinar a vinař-poetik Ctirad Králík. Nechybět nebude moderátor Srdcovek Zdeněk Junák, ředitelka Českého rozhlasu Brno Hana Ondryášová a Pavel Kašpar, který provází naše posluchače ranním vysíláním.

Den po oslavě v Břeclavi zavítáme do hodonínského Domu kultury Horní valy. Obsazení celé akce bude podobné, hosty budou přední kardiolog profesor Jiří Vítovec a za vinaře Stanislav Mádl. Z řad našich moderátorů se potkáte s Janou Kobylinskou.

První říjnový den se ve Vyškově potkáte s profesorem Jiřím Vítovcem, Janem Hrachovským z vinných sklepů Lechovice a moderátorkou Apetýtu Jarkou Vykoupilovou.

Den nato přivítáme v Blansku kardioložku IKEMu Věru Adámkovou, Jaroslava Machovce, ředitele vinařského fondu a blanenského rodáka a ranního moderátora Českého rozhlasu Brno Pavel Kašpar. 

Na posledním narozeninovém výjezdu do Znojma na konci října vystoupí kardiolog Jan Pirk, Pavel Vajčner ze Znovínu Znojmo a Borek Kapitančik, moderátor pořadu Vysíláme vesele i vážně.

Dvě hodiny před každou akcí budeme na místě rozdávat i brožurku Chlapské rady. Pokud nám nějaké dobře míněné rady nebo recepty během programu napíšete i vy, budete mít šanci vyhrát poukaz do Wellness světa Maximus v Brně. Těšíme se na vás a doufáme, že s námi oslavíte 95 let Českého rozhlasu Brno. 

Vstupenky na akci seženete v předprodeji břeclavského kina Koruna i DK Hodonín za narozeninovou cenu 95 Kč.

autor: Jiří Kokmotos
Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.

Václav Žmolík, moderátor

ze_světa_lesních_samot.jpg

3x Karel Klostermann

Koupit

Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.