Moderátorkou roku se v Poděbradech stala Lucie Výborná

12. říjen 2011

Český rozhlas bodoval na festivalu Prix Bohemia Radio. 28. ročník této mezinárodní rozhlasové přehlídky hostí středočeské město Poděbrady.

Na základě 29 900 hlasovacích SMS bylo vybráno deset nejlepších moderátorů a deset moderátorek. Vítězové ankety byli vyhlášeni na úterním galavečeru. Moderátorkou roku 2011 se stala Lucie Výborná z Českého rozhlasu 1 – Radiožurnálu a moderátorem Jiří Pomeje z Frekvence 1.

Během slavnostního večera vstoupili do rozhlasové Síně slávy prof. Antonín Přidal a in memoriam Jiří Ješ a Jiří Dienstbier. Udělena byla také Cena Karla Kyncla, letos se jejím laureátem stal zahraniční publicista Libor Dvořák.

„Mám obrovskou radost, že se vítěznou Moderátorkou roku stala Lucie Výborná,“ řekl Peter Duhan, generální ředitel Českého rozhlasu a dodal: „Stejně velkou radost mám z toho, že z celkových dvaceti moderátorek a moderátorů, kteří postoupili do TOP 10, byla většina z Českého rozhlasu. Svědčí to o vysoké profesionalitě našich zaměstnanců a spolupracovníků. Blahopřeji všem, kteří svými hlasy zaujali rozhlasové publikum a získali byť jen jeden jediný hlas.“

V kategorii Moderátorka roku se za Lucií Výbornou na dalších místech umístily: 2. Jana Knížková (Frekvence 1), 3. Diana Kobzanová (Frekvence 1), 4. Martina Kociánová (Český rozhlas 2 - Praha), 5. Lubka Ponížilová (Frekvence 1), 6. Světla Magni (Český rozhlas 2 – Praha), 7. Stanislava Dufková (Český rozhlas 2 – Praha), 8. Marie Retková (Český rozhlas 2 – Praha), 9. Hana Shánělová (Český rozhlas 1 – Radiožurnál) a 10. Eva Kvasničková (Český rozhlas 2 - Praha).

Mezi muži se v TOP 10 za Jiřím Pomeje (Frekvence 1) umístili: 2. Ruda z Ostravy (Frekvence 1), 3. Pavel Kudrna (Český rozhlas 2 - Praha), 4. Jan Pokorný (Český rozhlas 1 - Radiožurnál), 5. Karel Gott (Český rozhlas 2 - Praha), 6. Jiří Kokmotos (Český rozhlas 2 – Praha), 7. Václav Moravec (Rádio Impuls), 8. Aleš Cibulka (Český rozhlas 2 - Praha), 9. Karel Sladký (Český rozhlas Hradec Králové) a 10. Zdeněk Vrba (Český rozhlas Regina).

autor: Jiří Kokmotos
Spustit audio