Mistrovský kurz hry na kytaru Ivana Boreše. Tipy a triky pro začátečníky bez znalosti not i pokročilé

5. květen 2022

Nejrozšířenější hudební nástroj, který potvrzuje rčení „Co Čech, to muzikant“, je kytara. Ať už hrajete jakýkoliv styl nebo byste se teprve rádi naučili pár akordů, určitě vám pomůžou rady i svérázný pohled na hudbu pedagoga, skladatele a virtuosa Ivana Boreše. On sám svou cestu ke klasické kytaře nastartoval jako metalový nadšenec a žák strojního učiliště.

Ivan Boreš je výjimečný kytarista, pedagog i skladatel. Svou cestu ke klasické kytaře nastartoval jako metalový nadšenec a žák strojního učiliště. „Řekli mi: Ty hraješ na kytaru, hrozí ti trojka z chování, když půjdeš na soutěž reprezentovat naše učiliště, možná dostaneš i jedničku.“

Právě osobitá cesta ke kytarovému mistrovství umožňuje Ivanovi Borešovi oslovit v podcastu Mistrovský kurz řadu kytaristů, dokonce i prostých hudebních fandů, kteří ani neznají noty a umí třeba jen zabrnkat jednoduchou melodii.

Borešovy kytarové „fígle“ mohou posunout úplného začátečníka i pokročilého hráče. Navíc je vyprávění multižánrového muzikanta, učitele elektrické kytary na konzervatoři a amatérského sportovce plné postřehů svědčících o pestrých a hlubokých životních zkušenostech.

autor: Ivan Studený
Spustit audio

Související