Ministr zdravotnictví Válek a herec Čtvrtníček podpořili v Hradci očkování proti covidu i chřipce

15. listopad 2022 08:33

Ředitel hradecké fakultní nemocnice Aleš Herman se nechal naočkovat posilující dávkou vakcíny proti koronaviru a zároveň vakcínou proti chřipce. Dvojím očkováním v jeden den dal najevo, že vakcinaci věří. Podpořit ho do hradecké fakultní nemocnice přijeli i ministr zdravotnictví Vlastimil Válek z TOP09 a jeden z ambasadorů očkovací kampaně, herec Petr Čtvrtníček.

„Neboj se, nebude to bolet. Bude to jen taková malá vosička.“ Očkování ředitele hradecké fakultní nemocnice Aleše Hermana proti chřipce a proti koronaviru zároveň se neslo v odlehčeném duchu, uklidnění od ministra zdravotnictví Vlastimila Válka z TOP 09 doplnil i herec Petr Čtvrtníček.

Čtěte také

A po chvilce si všichni tři pánové ohledně očkování docela notovali. „Je to určitě lepší než Pendepon, který jsem dostával. A dostával jsem i penicilín do zadku, usmíval se Petr Čtvrtníček.

Než na sebe ministr Válek stihl prozradit, že ho na vojně kvůli diskuzím o očkování draselným penicilínem dokonce degradovali, měl ředitel Aleš Herman obě očkování za sebou. V jedné ruce dávku proti koronaviru, ve druhé ruce proti chřipce. A cítil se dobře. „Je mi dobře. Už jsem byl třikrát na očkování, protože moje žena pracuje na infekční klinice, tak jsem si po konzultaci nechal dát i vakcínu proti chřipce.

Očkování proti chřipce a proti koronaviru v jeden den je skutečně možné, pokud byste naopak chtěli obě vakcíny zvlášť, musíte si na tu druhou počkat aspoň dva týdny.

Čtěte také

Podle lékaře Pavla Kosiny dál chodí i lidé, kteří si přijdou pro vůbec první dávku proti koronaviru. „Občas ano, jsou to sice jen jednotlivci, ale někdy je prostě i takto rozhodne. Průměrně očkujeme asi 900 osob týdně. Zhruba od druhé poloviny září očkujeme inovovanou vakcínou a té jsme už vyočkovali asi 5 500 dávek.

Podle ředitele Aleše Hermana je hradecká fakultní nemocnice připravena kapacity navýšit, pokud zájem o očkování poroste.

autoři: Tomáš Lörincz , baj
Spustit audio

Související