Masarykův onkologický ústav zahájil rekonstrukci Bakešova pavilonu

Opravy nejstarší budovy ústavu budou stát skoro 430 milionů korun. 180 milionů zaplatí stát, zbytek hradí ústav ze svých zdrojů.

V Bakešově pavilonu budou dva nové operační sály, ambulance a dvě chirurgická oddělení. Lůžkové kapacity vedení nemocnice rozšiřovat neplánuje, opravené prostory využije k lepší organizaci oddělení celého ústavu.

Bakešův pavilon, MOÚ v Brně

„Pomůže uvolnit prostory pro chemoterapii ve Švejdově pavilonu a bude to takové celkové přeskupení ústavu“, říká ředitel Masarykova onkologického ústavu Jan Žaloudík. Oddělení chirurgické onkologie a gastroenterologické oddělení se po dobu rekonstrukce přesunou do přístavby budovy, stavaři tak budou pracovat při plném provozu nemocnice.

V MOÚ začaly stavební práce

„Celý provoz bude zachovaný v křídle, které bude stavebně odděleno, včetně veškerých energií, tak by se nás to nemělo žádným způsobem dotknout,“ vysvětluje náměstek pro léčebně preventivní péči Igor Kiss.

Zvýšená bude podle Kisse ale i prašnost a hluk. Omezený bude navíc kvůli pracím počet parkovacích míst v areálu, a to ze stávajících 180 na zhruba 140.

Spustit audio