Mám rád, když je za člověkem práce vidět. A mám rád i tu svobodu, říká hodinový manžel

8. září 2023, aktualizováno

Ferda mravenec, práce všeho druhu. I tak by se dala nazvat profese „hodinového manžela“, kterou vykonává Pavel Faustus z Liberce. Co všechno tato práce obnáší, s jakými kuriózními případy se občas setkává, a proč je pro něj nezbytná manuální zručnost.

„Pojem je to hodně široký, ale vlastně zahrnuje vše od drobných montáží až po větší projekty. Tedy od montáže poliček a skříní od různých obchodních domů, po nátěry a opravy střech, pergoly, terasy…,“ vysvětlil funkci hodinového manžela Pavel Faustus.

„Lidé se třeba děsí vrtání do tvrdých materiálů, do obkladů, dlažeb, nebo do panelů, ale když člověk ví, jak na to a má správné nářadí, tak to tak těžké není,“ dodal.

„Měl jsem vždycky rád sport a pak taky manuální práci. Mám rád, když je vidět, když člověk něco dělá, že mu něco vzniká pod rukama. Hodně mě bavila práce se dřevem a přes různé montáže v Čechách i po Evropě a v Kanadě jsem získal zkušenosti a tak to vzniklo. A mám rád i tu svobodu, člověk si tu práci může řídit sám,“ zamýšlí se, jak se k práci hodinového manžela dostal.

Kolik nářadí s sebou hodinový manžel vozí? Setkal se někdy Pavel Faustus s nábytkem, s jehož sestavením si nevěděl rady? Dá se prací hodinového manžela uživit? Kdo si ho nejčastěji objednává? A je čas při práci na to, aby si se zákazníkem i popovídal? Poslechněte si záznam rozhovoru.

Spustit audio

Související