Malí knihkupci volají po pevné ceně knih. Podle Svazu to teď ale nejde

21. listopad 2022

Saša Michailidis se ptá Anny Štičkové, která zastupuje malé nakladatele a knihkupce, a předsedy Svazu českých knihkupců a nakladatelů Martina Vopěnky. Před rokem trápil nakladatele nedostatek papíru a vysoké náklady na tisk publikací. Jaká je situace před letošními Vánocemi? Proč zůstává tahákem dětská literatura? Lze ještě zvrátit trend končících nezávislých knihkupectví, která přebírají řetězce? Jak by mohl knižnímu trhu pomoci stát?

Moderuje: Saša Michailidis
Editorka: Lenka Buriánková

Poslouchejte od pondělí do pátku od 16:30 živě na Vltavě nebo ze záznamu na našem webu, v aplikaci mujRozhlas a na dalších podcastových platformách.

Chcete nám něco vzkázat?
Své komentáře nebo tipy posílejte na adresu: akcent@rozhlas.cz.

autoři: Saša Michailidis , Lenka Buriánková
Spustit audio

Související

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.