Lucie Bakalová z holešovského gymnázia je nejoblíbenější učitelkou u českých dětí

V soutěži Zlatý Ámos u dětí uspěla Lucie Bakalová z gymnázia v Holešově. Titul Zlatý Ámos pro nejoblíbenějšího učitele získal David Turek ze ZŠ a Gymnázia v České Kamenici.

Lucie Bakalová tak získala korunu Dětského Ámose. Partneři ankety ji zároveň vyhlásili nejlepší učitelkou chemie.

Z celkem 66 nominací, které letos školáci navrhli, do finále postoupilo šest učitelů. O vítězi se v bouřlivé atmosféře rozhodovalo ve čtyřech finálových disciplínách.

Všichni museli v jedné minutě představit svou školu, připravit si hlášení do místního rozhlasu o návštěvě Jana Ámose Komenského, publikum něco naučit a ve volné disciplíně prokázat souhru se svými žáky.

Hlas nezvyšuje, stačí pohled. Nejoblíbenější učitelka na Zlínsku Lucie Bakalová je ke studentům spravedlivá

Lucie Bakalová se svými studenty

Když jsou studenti drzí, tak jim to vrátí. Lucie Bakalová, učitelka z holešovského gymnázia, získala titul Zlatý Ámos Zlínského kraje a míří do celorepublikového finále.

Lucie Bakalová byla už vyhlášena nejoblíbenější učitelkou Zlínského kraje. Recept na úspěch v soutěži nenabízí, řekla v rozhovoru v Českém rozhlase Zlín.

Důležitá podle ní je poctivá práce. „Člověk musí mít rád svoje povolání a být pozitivní,“ říká mladá učitelka.

A ani žádný zázračný návod na úspěch u studentů mladá učitelka nemá. „Hlas nezvyšuju, stačí občas pohled. A když jsou studenti drzí, tak jsem ještě drzejší a vrátím jim to. A snažím se být spravedlivá ke všem stejně,“ říká Lucie Bakalová.

Na holešovském gymnáziu byla už jako studentka, velký část jejich současných kolegů ji učila. „Na studentské léta vzpomínám s nostalgií, s příjemným povzdechem. A jsem ráda, že jsem se do školy mohla vrátit,“ uvádí Lucie Bakalová.

Související