Lidé se můžou registrovat na třetí dávku očkování proti koronaviru. Ve Zlínském kraji stačí zavolat praktickému lékaři

20. září 2021 15:57

Začíná registrace na očkování třetími dávkami proti koronaviru. Registrovat se můžou lidé, kteří mají 6 měsíců od dokončené vakcinace oběma dávkami.

Ve Zlínském kraji chtějí využít k očkování třetí dávkou co nejvíce praktické lékaře. Ti budou podle koordinátora očkování Jiřího Lučana dostávat tolik vakcín, kolik potřebují, a to i menší množství. Zároveň jim kraj dodá i jehly a injekční stříkačky.

Lidé se od 20. září 2021 mohou k třetí dávce registrovat přes Centrální rezervační systém Ministerstva zdravotnictví. K praktickým lékařům se lidé registrovat nemusí, stačí svému lékaři zavolat.

Čtěte také

Vzhledem k harmonogramu očkování v České republice se třetí vlna očkování týká zatím především zdravotníků, zaměstnanců složek Integrovaného záchranného systému a seniorů 80+, kteří byli očkováni v první fázi očkování, tedy v lednu a únoru. Očkování posilující dávkou se doporučuje především seniorům, občanům s chronickým onemocněním, pracovníkům ve zdravotnictví a pracovníkům v sociálních službách.

Lidé budou na možnost očkování upozorněni i SMS zprávou na telefon, který uvedli při registraci na první dvě dávky očkování.

autoři: Veronika Žeravová , Růžena Vorlová
Spustit audio

Související