Lidé na Valašsku i Zlínsku začínají svážet jablka do moštáren
Podzimní sklizeň ovoce začíná a napilno tak začínají mít i moštárny, kde se zpracovávají především jablka. V těchto dnech mají první objednávky a lisovat budou třejmě až do půlky listopadu.
Jak to vypadá v moštárně a co vše předchází tomu, než se napijete čerstvého ovocného moštu? To se dozvíte v reportáži Gabriely Hykl, která natáčela v moštárně Moštuj ve Valašských Kloboukách.
Související
-
V některých vinicích na Slovácku začalo vinobraní, nastává sezóna burčáku
Letošní úroda hroznů na Slovácku by podle vinařů měla být lehce nadprůměrná. Sběr většiny odrůd ale začne o tři týdny později než obvykle.
-
Mezinárodní cyklostezka Bevlava nabízí nově trasu až do Lužné na Hornolidečsku
Sdružení obcí Hornolidečska dokončilo první etapu mezinárodní cyklostezky Bečva - Vlára - Váh, po které se cyklisté dostanou z Ústí u Vsetína až do Lužné na Hornolidečsku.
-
Vzácný poklad se ukrýval v lese na Vsetínsku. Groše ze 14. století vyhrabala fenka
Majitel zvířete cenný archeologický nález odevzdal, nyní jej zkoumají odborníci Muzea regionu Valašsko.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka