Liberecký DinoPark nabízí tři patra prehistorického vývoje. Včetně pohyblivých modelů dinosaurů

29. květen 2020

Hned ve třech patrech na šesti tisíci metrech čtvrceních se v libereckém nákupním centru Plaza můžete vydat na zábavnou i poučnou cestu časem - od Velkého třesku až po současnost. DinoPark Liberec představuje víc než 50 statických i pohyblivých modelů především druhohorních dinosaurů zachycených ve třech desítkách přírodních scén.

Díky tomu, že jde o krytý areál, jsou v libereckém dinoparku k vidění efekty jako nikde jinde. Umístění pod střechou umožňuje využití moderních robotických technologií, takže se některé modely hýbou. Návštěvníci tak mohou vidět například matku Alosaura, která střeží své hnízdo a při průchodu lidí kolem na ně reaguje.

V prvním patře dinoparku začíná prohlídka průchodem tunelem času do iluze prvohorní přírody. V druhohorách je dominantou obrovský veleještěr, v třetihorách zaujme mamut či šavlozubý tygr. První část putování končí současností nazvanou Doba odpadová.

Smilodon- šavlozubý tygr

Po schodišti vedoucím vnitřkem dutého stromu cesta pokračuje do druhého patra, které je celé věnované druhohornímu světu. Tomu vévodili právě dinosauři. Tento svět je plný zvukových a světelných efektů. Zažít můžete i tropickou bouřku s deštěm v druhohorním pralese, na odvážné děti čeká DinoTrek, kam je dospělým vstup zapovězen.

Kromě dvou krytých pater mohou návštěvníci zavítat i na střechu obchodního centra, kde jsou umístěny další modely dinosaurů. Návštěva DinoParku Liberec potěší především děti, které si mohou hrát třeba na paleontologickém hřišti a objevovat kostru prehistorického tvora. Součástí dinoparku je také unikátní 4D kino. Každý rok v DinoParku Liberec přibývají nové modely i scény, nová překvapení a zábava.

Spustit audio