Letní festivaly na Vysočině už zveřejnily program

16. prosinec 2018 06:00

Na Vysočina Festu 2019 bude hrát Tomáš Klus, Pražský výběr nebo Miro Žbirka. Programy zveřejnily i další festivaly v kraji.

Jihlavský Vysočina Fest bude od 4. do 6. července 2019. Vstupenky za postupně se zvyšující ceny začali organizátoři prodávat už v říjnu. Předprodej zahájil i humpolecký Bernard Fest, Sázavafest nebo třebíčské Zámostí, které je festivalem s tradicí od roku 1997. Po třech letech se na něj vrátí Tata Bojs, vystoupí také Emma Smetana nebo trio Michal Prokop, Luboš Andršt a Jan Hrubý, řekl za pořadatele Tadeáš Mahel.

Třebíčské Zámostí

Festival Zámostí bude 7. a 8. června 2019 opět na louce pod třebíčským zámkem. Několik let je jeho druhou bezplatnou scénou židovská čtvrť s řadou pouličních hudebních vystoupení a krátkodobých uměleckých instalací se specifickým osvětlením. „Zámostí v modrém krásně oživuje celou čtvrť, chceme v něm pokračovat a udělat radost lidem, kteří by jinak na festival nepřišli. Židovská čtvrť je úžasná, z areálu festivalu je jen přes cestu a byla by škoda toho nevyužít. Nás samotné Zámostí v modrém ohromně baví,“ řekl Mahel. V příštím roce chtějí pořadatelé znovu nabídnout i dětskou scénu, která měla letos premiéru a slavila úspěch.

Bernard Fest

Bernard Fest, který bude 21. a 22. června 2019, oslaví čtvrtstoletí své existence, i když původně začínal pod názvem Pivní slavnosti. Jeho program už je nyní přístupný na webu. Vystupovat budou kapely Mig 21, Tři sestry nebo Chinaski. Přijede i Tomáš Klus nebo Jaroslav Uhlíř.

Sázavafest

Posedmé se bude v zámeckém lesoparku ve Světlé nad Sázavou konat od 25. do 27. července příštího roku Sázavafest, který je ale součástí letní hudební scény takřka 20 let, jen měnil místo konání. Pořadatelé na webu uvedli, že své vystoupení na festivalu odřekla kapela Tublatanka. V programu jsou kapely Kryštof nebo Divokej Bill.

Bez zveřejněného programu je zatím třebíčský Polanka Fest, který je naplánovaný na 26. a 27. července 2019, jak řekla mluvčí festivalu Monika Freibergová.c

zdroj: ČTK
Spustit audio