Ledvinky s fazolkami

Vepřové ledvinky - na jednu porci potřebujete dva kusy.

Tip na výborný oběd od Naděždy Parmové z Blanska.

Budete potřebovat:

ledvinky (2 na jednu porci)
cibule
hladká mouka
anglická slanina
fazolky (mohou být čerstvé, nebo sterilované)

Postup:

1. Ledvinky okrájíme, propláchneme a ještě spaříme ve vroucí vodě.

2. Nakrájenou cibulku lehce osmahneme, přidáme ledvinky a dusíme.

3. Jakmile se vydusí šťáva, kterou pustí, ledvinky jsou hotové.

4. Poprášíme hladkou moukou, podlijeme vodou a povaříme.

5. Nakrájenou slaninu vyškvaříme, přidáme povařené fazolky (nebo sterilované, které už nevaříme), osolíme a opepříme.

6. Podáváme s bramborem.